JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Ontwerp Marker Wadden wint Dutch Design Award

23/10/2021

"Marker Wadden laat de designwaarde zien van een holistische benadering; de interactie van de vele betrokken partijen maakt dit een heel sterk project."

Het ontwerp van de Marker Wadden is bekroond met de Dutch Design Award 2021 – categorie Habitat. Vista, Palmbout/Frits Palmboom en Ziegler|Branderhorst hebben, voortbouwend op elkaars ontwerp, de Marker Wadden vormgegeven.  

De Marker Wadden is een nieuw en robuust natuurgebied dat op innovatieve wijze met en voor de natuur is ontwikkeld. Ziegler|Branderhorst  was verantwoordelijk voor de  vormgeving van de off-grid nederzetting en de architectuur van de gebouwen.  Vista landschapsarchitectuur en stedenbouw maakte het ontwerp voor Marker Wadden als geheel, inclusief haven, uitzichttoren, vogelhutten en setting voor de nederzetting. Palmbout Urban Landscapes i.s.m. Frits Palmboom ontwierp het stedenbouwkundig plan.

Jury:

"Hoe ga je om met ruimtegebruik in een dichtbevolkt land? Marker Wadden geeft een inspirerend antwoord door een habitat te creëren waar de mens secundair is. Dit laat de designwaarde zien van een holistische benadering; de interactie van de vele betrokken partijen maakt dit een heel sterk project. De aanpak past in onze traditie van landmaken. Hier neemt de natuur het over en dat maakt dit project tot een succes. Niet het gevecht tegen het water staat centraal, maar juist het samenleven ermee. Dat dit prachtige project met alle respect voor de natuur beleefbaar is gemaakt, communiceert op de best denkbare manier het belang ervan. Dit wil iedereen ervaren."

Nieuws

Terug naar nieuws Vorige 20 / 36 Volgende Terug naar boven 1200 weergaven Delen