JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

ARC21 Stedenbouw Award voor Schinkelkwartier

19/11/2021

“Een stevig, toekomstbestendig, flexibel en bovendien handzaam plan”, aldus de jury.

Ziegler|Branderhorst ontwierp samen met de gemeente Amsterdam het Masterplan voor het Schinkelkwartier. Een monofunctioneel (werk)gebied in Amsterdam, dat wordt getransformeerd naar een wijk met 11 duizend woningen en 45 duizend arbeidsplaatsen. 

De jury vindt de sturende rol van Ziegler|Branderhorst en de gemeente Amsterdam "een verademing" en heeft “groot respect voor de wijze waarop de enorme opgave van 11000 woningen is uitgedacht. Die visie stelt verder een aantal heldere ontwerpdoelen op het gebied van openbare ruimte, woningen en openbaar vervoer waarmee de fysieke verbinding met de stad wordt gewaarborgd.”

De Architect: “Unaniem verkoos de jury Het Schinkelkwartier tot de winnaar van de ARC21 Stedenbouw Award. De keuze is niet alleen een waardering voor het plan maar ook een boodschap voor het vak: toon lef en visie!”

Teamwork onder leiding van hoofdontwerpers Martijn De Wit (gemeente Amsterdam) en Ivar Branderhorst, i.s.m. MMX architecten, Yttje Feddes, Architectural Prescription.

Bekijk hier de bekendmaking inclusief interview

 

foto prijsuitreiking: Cynthia van Dijke; Ivar Branderhorst en Toine  van Goethem nemen de Award in ontvangst van juryvoorzitter Edzo Bindels. 

Nieuws

Terug naar nieuws Vorige 19 / 37 Volgende Terug naar boven 1339 weergaven Delen