JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Drie projecten in boek IBA Parkstad

01/09/2022

In het rijk geïllustreerde boek 'Patchwork IBA Parkstad' zijn drie projecten opgenomen waar Ziegler|Branderhorst aan heeft gewerkt: Superlocal in Kerkrade, Treebeek in Brunssum en VIE in Kerkrade.

 

IBA Parkstad is in 2014 van start gegaan. Zeven gemeentes uit de oostelijke mijnstreek kregen een impuls als spinoff van de Internationale Bauausstelling (IBA). In dit gebied waar de mijnsluiting zijn sporen heeft achtergelaten, hebben stedelijke en landelijke ingrepen de transformatie versneld en de samenhang vergroot. Het boek bevat essays, reflecties en beschrijft projecten die onderdeel uitmaken van IBA Parkstad.  

 

In Superlocal staat circulariteit centraal. Ziegler|Branderhorst heeft het plan gemaakt voor de herinrichting van het openbare gebied rondom de ‘circulair gesloopte’ Wilmaflats in de wijk Bleijerheide. Ook bij de herinrichting van Treebeek speelt circulariteit een belangrijke rol, waarbij de charme van de monumentale wijk en het Treebeekplein in ere zijn hersteld. Voor het sport- en gezondheidscomplex VIE in Kerkrade maakten wij de visiekaart.

 

Patchwork IBA Parkstad is een uitgave van Nai010, te koop in de boekhandels.

Nieuws

Terug naar nieuws Vorige 9 / 36 Volgende Terug naar boven 632 weergaven Delen