JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Lezing wederopbouw architectuur

27/10/2020

Franz Ziegler geeft 10 november op uitnodiging van Architectuurcentrum Nijmegen een lezing over wederopbouwarchitectuur. Hij gaat daarbij in op de  transitie van het Nijmeegse stationsgebied, waarvoor Ziegler|Branderhorst in 2019-2020 het Kader Ruimtelijke Kwaliteit heeft opgesteld. 

Het stationsgebouw Nijmegen is in meerdere fases ontworpen door H.C. Peters en S. Van Ravesteyn, en is van grote cultuurhistorische waarde. Door de jaren heen zijn er diverse functionele aanpassingen aan het station en stationsplein gedaan, waardoor een deel van de oorspronkelijke architectonische kwaliteit is aangetast. Het Kader Ruimtelijke Kwaliteit bouwt voort op de cultuurhistorische kwaliteiten, maar neemt tevens de functionele eisen, die aan een toekomstbestendig station worden gesteld, mee in de afwegingen.

De lezing maakt onderdeel uit van het programma WederOmbouw Nijmegen. De wederopbouwarchitectuur staat onder druk van actuele opgaven. Hoe waardevol is de Nijmeegse wederopbouwarchitectuur en hoe ga je om met gebouwen uit de wederopbouw die aan vernieuwing toe zijn? Franz Ziegler en erfgoedspecialist Leon van Meijel geven hun visies op deze vragen.

Nieuws

Terug naar nieuws Vorige 24 / 35 Volgende Terug naar boven 1668 weergaven Delen