JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Studie hergebruik leegstaande hoeves in Oost-Vlaanderen gepresenteerd

09/09/2019

Samen met OTO landscape architecture hebben we 3 september 2019 ons ontwerpend onderzoek ‘Hoeves als hefboom’ gepresenteerd op de studiedag van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Onze studie richt zich op de mogelijkheden van leegstaande hoeves in Oost-Vlaanderen. De voorbije decennia heeft een beperkter aantal gespecialiseerde familiebedrijven stelselmatig een breed netwerk van relatief kleinschalige boerderijen en beeldbepalende hoeves vervangen. De vrijgekomen landbouwzetels werden steeds meer ingenomen door andere activiteiten. De impact van deze ruimtelijke transformatie voor het Oost-Vlaamse platteland bleef lange tijd onderbelicht. Het plattelandsproject 'Hergebruik hoeves, een uitdaging' wil daar verandering in brengen en laat concrete voorbeelden zien hoe deze gebouwen hergebruikt kunnen worden en tevens een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke opgaven, zoals zorg, energietransitie, ecologie en voedselproductie.

Dit onderzoek wordt eind september afgerond en zal dan op de website verschijnen.  Tijdens de studiedag is er en filmpje gemaakt door Plattelandspret, waarin Ivar Branderhorst wordt geïnterviewd over dit onderzoek.

 Bekijk het fimpje hier

Nieuws

Terug naar nieuws Vorige 31 / 36 Volgende Terug naar boven 1533 weergaven Delen